-- Davide Bertinotti i Massimo Faraggi, autorzy bestsellera La tua birra fatta in casa (Twoje piwo domowe), zebrali w tej książce różnorakie receptury umożliwiające produkowanie we własnej kuchni...
-- Warzywa na stół! Burak, rabarbar, jarmuż, skorzonera, pasternak, brukiew oraz topinambur - siedem warzyw, kiedyś znanych i lubianych, a dziś już zapomnianych lub przypisanych do zaledwie kilku...
-- Książka poświęcona wykorzystaniu popularnych, łatwo dostępnych, dzikich roślin,do przygotowywania zdrowych, smacznych, a zarazem wyrafinowanych potraw.Znajdziemy tu opowieści o roślinach, które...
-- Twój talerz rozkwitnie! Dzięki świeżym dodatkom z ogrodu i natury będziesz w stanie wyczarować niespotykane potrawy. Przepisy są proste, składniki zbierzesz dosłownie w chwilę. Mniszek lekarski i...
-- Jak wygląda prawdziwe życie za kuchennymi drzwiami? Co ukrywają przed nami restauratorzy? Do tej pory wiedziała o tym jedynie garstka wtajemniczonych, ale już czas, by odkryła to cała Polska. W...
-- Po ogromnym sukcesie, jakim okazał się kulinarny album Wykwintna kuchnia polska wydany pod patronatem Małżonki Prezydenta, pani Anny Komorowskiej i wyróżniony trzecią nagrodą w konkursie Gourmand...
-- Czy wiesz, dlaczego gujawa jest aż tak popularna na świecie? Jaki owoc ma najwięcej niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu związków mineralnych? Co można i bez wątpienia warto!...
-- W Europie stosuje się tysiące substancji chemicznych, które są trujące i na długo gromadzą się w ciele człowieka. Nie dziwmy się więc, że często doskwiera nam zmęczenie, mamy zły humor i brakuje...
-- Druga część bestsellerowej książki.Jedz i pracuj to książka dla wszystkich, którzy cały dzień lub jego znaczącą część spędzają poza domem. Dla tych, którym brakuje czasu na gotowanie i najczęściej...
-- Każdy mężczyzna powyżej 50. roku życia powinien poddać się badaniu prostaty. Panowie, u których występują problemy w oddawaniu moczu, powinni to zrobić bez względu na wiek. Badanie poziomu PSA oraz...
-- Wybierz się w podróż po kuchni greckiej! George, nazwany jednym z 40 najlepszych kucharzy świata, pokaże ci prawdziwą kuchnię grecką... z twistem! Tradycyjne receptury wzbogacił szczyptą nowych...
-- Dowiedz się, jak kreatywnie dobierać kolory w projektach dekoracji ciast poprzez 10 zachwycających wzorów tortów stworzonych przez Lindy Smith, autorkę międzynarodowego bestsellera The Contemporary...
-- Ponad 300 nowych bezglutenowych przepisów, m.in. na urodziny, walentynki, tłusty czwartek, Dzień DzieckaKontynuacja bestsellerowej Kuchni polskiej bez pszenicy oraz Świąt bez pszenicy. Ostatnia...
-- Ryby są zdrowe - jedz je jak najczęściej! W książce znajdziesz przepisy na smaczne dania klasyczne oraz na nowe, interesujące potrawy z ryb i owoców morza pochodzących z Polski i innych zakątków...
-- Śledź niejeden ma smak. W książce ponad sto pomysłów na to jak przyrządzić i podawać tę tak smakowitą i zdrową rybkę. Śledź może być w śmietanie, oleju, smażony, w sałatce, w pasztecie jako tatar,...
-- Ilekroć świętujemy z przyjaciółmi i rodziną, nie ma lepszego prezentu, niż piękny tort stworzony specjalnie na tę okazję. Naucz się modelowania od utalentowanego artysty-cukiernika, Carlosa...
-- Katarzyna Meller postanowiła przypomnieć przepisy swojej mamy, Beaty. Tradycyjne potrawy stają się pretekstem do przywołania rodzinnych tradycji i anegdot, a także ulubionych dań członków całej...
-- Ta książka to kulinarna podróż autora do krainy smaków dzieciństwa, do dań przygotowywanych z sercem przez najbliższych, do potraw kojarzących się z beztroską i pachnących tradycją. Znajdziesz w...
-- Czy wiesz, że zupa cebulowa była niegdyś przysmakiem zarezerwowanym dla szlacheckich stołów? I że niegdyś piece do wypiekania chleba znajdowały się jedynie w dworskich kuchniach? Czy wiesz, czym...
-- Istnieje wiele diet obiecujących spektakularne rezultaty przy niewielkim nakładzie pracy. Nie brakuje też takich, które uwzględniają porady, mające zapewnić nam osiągnięcie wymarzonego ideału...
-- Dawno, dawno temu, kiedy blender kuchenny był absolutną nowością, a sprzedawczynie w delikatesach zapytane o soczewicę lub produkty sojowe robiły wielkie oczy... czyli przed ponad dwudziestoma...
-- Odkryj bogactwo smaków i zapachów ziołowej kuchni!Właściwie dobrane przyprawy sprawią, że najzwyklejsze przekąski, zupy, dania główne oraz napoje staną się wyjątkowe.Wypróbuj przepisy z...
-- Oddaję w Wasze ręce zbiór moich ulubionych przepisów, wyszukanych w szufladach i notesach mamy, babć oraz ciotek. Receptury na smaczne jedzenie, które od zawsze podawało się w moim rodzinnym domu,...
-- 200 najlepszych przepisów na zapasy do spiżarni.Książka zawiera między innymi receptury na: przetwory z grzybów, warzywa konserwowane w soli, przystawki w słoikach, kremy warzywne, sosy do...
-- Co było pierwsze jajko czy kura? A co jest tańszym i mniej kalorycznym produktem spożywczym? Oczywiście jajko.Tylko co zrobić, żeby przygotowana na jego bazie potrawa stała się kulinarnym...
-- Słodycze bez cukru, wypieki bez mąki, słodkości bez wyrzutów sumienia. Kasia Burzyńska do niedawna potrafiła się bawić do rana. Ale odkąd została mamą, rano mówi Dzień dobry Polsko!, by prosto z...
-- Słynna kuracja oczyszczająca ciało i ducha nareszcie opisana w książce!Poddaj sługi twoje dziesięciodniowej próbie: niech nam dają jarzyny do jedzenia i wodę do picia (). A po upływie dziesięciu...
-- Jeśli jeszcze nigdy nie pracowałeś z lukrem plastycznym albo jeśli chcesz rozwinąć swoje umiejętności w modelowaniu kwiatów, skorzystaj z ogromnej wiedzy Paddi Clark, która pomoże ci tworzyć bardzo...
-- Dieta ketogeniczna wprowadza ludzkie ciało w wyjątkowo korzystny stan metaboliczny zwany ketozą, w którym podstawowe źródło paliwa dla organizmu stanowi nie glukoza a tłuszcz. Ma ona wyraźny...
-- W książce "Kuchenne szaleństwa" znajdziesz zaskakująco proste przepisy na lekkie przekąski, pożywne śniadania, szybkie obiady i zdrowe desery, które możesz bez trudu przygotować w zależności od...
-- Marta Dymek, autorka najgłośniejszej polskiej książki o kuchni roślinnej, powraca z długo wyczekiwaną nową książką. Tym razem w roli głównej wystąpią polskie, sezonowe warzywa w zupełnie nowej...
-- Szybkimi krokami nadchodzi lato - sezon na bikini! A my wciąż chodzimy w kożuszkach z tkanki tłuszczowej i postanawiamy sobie, że jeśli już wybierzemy się na plażę, to tylko w obszernej sukience...
-- Vege kociołkowanie to pasja wspólnego gotowania w plenerze nad ogniskiem, to wspólne celebrowanie spotkań z bliskimi przy kociołku, w wersji wegetariańskiej i wegańskiej. To także sposób na pyszne...
-- Owoce, jak wiadomo, to niezwykle cenne źródło witamin i minerałów, ale również błonnika, enzymów i wielu innych składników odżywczo-trawiennych. Ich inne ważne właściwości to, na ogół,...
-- Autorka Jadalnych kwiatów i Pysznych chwastów powraca z nowymi inspiracjami. Tym razem postanowiła przyrządzić różę. Czy królowa kwiatów może być nie tylko smacznym dodatkiem kulinarnym, ale i...
-- Kuchnia ojca Teodora. Dania obiadowe to książka kucharska powstała z miłości do gotowania. Ojciec Teodor prezentuje ponad 120 smacznych przepisów na zupy i drugie dania, które gromadził przez całe...