Brak produktów
Inspiracją do powstania niniejszego tomu były badania nad regionalizmami w języku polskim prowadzone w Katedrze Historii Języka i Dialektologii Wydziału Polonistyki Uniwersytetu Jagiellońskiego. [] Podjęta przez nas językoznawcza refleksja posłuży rozpoznaniu historycznych i regionalnych warstw kultury jedzenia, a rozszerzenie i pogłębienie badań w przyszłości pozwolą uzyskać pełniejszy obraz człowieka, który tę kulturę tworzy i zachowuje jej świadectwa w języku. Mamy nadzieję, że tak ujęta tematyka kulinariów w języku polskim zainteresuje Czytelników i rozbudzi ich poznawcze apetyty.
| Autor | praca zbiorowa |
| ISBN | 9788366269866 |
| Rok wydania | Rok wydania: 2021, oprawa: twarda |
| Wydawnictwo | Libron |
| Oprawa | twarda |
| Ilość stron | 226 |
| Cena detaliczna netto | 41.90 |
| Cena detaliczna brutto | 44.00 |
| Format | 230x160 mm |