Brak produktów

Wartość produktów: 0,00 zł
Realizuj zamówienie

Produkt dodany do koszyka!

Ilość:
Razem:

Produktów w koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Wartość koszyka:
Zjeść głowę cukru. Ilustrowana historia kuchni... Zobacz większe

Zjeść głowę cukru. Ilustrowana historia kuchni...

Autor:  Małgorzata Kur
Wydawca: Kocur Bury



Kliknij i napisz własną opinię >>

33,73 zł


OPŁACONE DO 14:00 ZAMÓWIENIE Z TYM PRODUKTEM WYŚLEMY DO 72 GODZIN.

Historia kuchni rozumianej jako gotowanie i przyrządzanie posiłków, sięga początków życia na ziemi. Pierwsi ludzie musieli mocno się natrudzić, żeby zdobyc pożywienie i przetrwać! Jak gotowano bez naczyń? Co jadano, gdy nie znano chleba? Jak przechowywano żywność, skoro nie było lodówek? Co pili nasi przodkowie, którzy nie znali soków ani herbaty, nie wspominając o coca-coli? Przyprawy były kiedyś tak cenne, że płacono nimi podatki! Słodycze wyglądały inaczej. Gdy nie znano tabletek, lekami były specjalne potrawy i roślinne mikstury. Z tą bogatą ilustrowaną książką zajrzycie do garnków dawnych gospodyń, poznacie przysmaki innych krajów oraz ciekawostki związane z przygotowaniem jedzenia i stylem odżywiania się. Dowiecie się, co jadano w czasach wojny, jak radzono sobie, gdy żywność była na kartki, i jak wyglądają posiłki podawane w wyjątkowych warunkach: w samolotach i statkach kosmicznych. Poznacie też tradycyjne potrawy z Polski i z innych krajów, potrawy najbardziej luksusowe i.....najbardziej obrzydliwe. Życzymy Wam inspirującej kulinarnej podróży przez epoki, regiony i smaki!

Autor Małgorzata Kur
ISBN 9788365530226
Rok wydania Rok wydania: 2019, oprawa: twarda
Wydawnictwo Kocur Bury
Oprawa twarda
Ilość stron 64
Cena detaliczna netto 49.52
Cena detaliczna brutto 52.00
Format 25x32,5 cm

Napisz recenzję

Zjeść głowę cukru. Ilustrowana historia kuchni...

Zjeść głowę cukru. Ilustrowana historia kuchni...