Brak produktów

Wartość produktów: 0,00 zł
Realizuj zamówienie

Produkt dodany do koszyka!

Ilość:
Razem:

Produktów w koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Wartość koszyka:
Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine Zobacz większe

Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine

Autor:  Anna Wojciechowska
Wydawca: Regio



Kliknij i napisz własną opinię >>

25,16 zł


OPŁACONE DO 14:00 ZAMÓWIENIE Z TYM PRODUKTEM WYŚLEMY DO 72 GODZIN.

Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine autorstwa Anny Wojciechowskiej to wersja angielska dobrze znanej książki kucharskiej, dostępnej w naszej ofercie od 2014 r. Książka w całości w języku angielskim, w porównaniu z wydaniem polskim uzupełniona o wstęp historyczny (z wyjaśnieniem pochodzenia wielokulturowej łódzkiej kuchni). Dodatkowo nastąpiła znacząca zmiana edytorska w porównaniu z wydaniem polskim książka została wydana w twardej oprawie.
W książce tej przedstawiamy niezwykle ciekawy element łódzkiego dziedzictwa naszą lokalną kuchnię. Autorka zebrała zbiór 50 przepisów (zupy, przekąski, dania główne i desery) na dania typowo łódzkie, takie jakie jadano w jej rodzinie. Wśród nich są oczywiście zalewajka i prażoki, ale także szczawiowa, żulik, chałka, czy płucka. Kuchnia tania i prosta, a potrawy takie jakie jadano dawniej w robotniczej Łodzi.
Książka została wspaniale uzupełniona fotografiami autorstwa Damiana Kruhelskiego. Zapraszamy do lektury i odkrywania dawnych łódzkich smaków. Książka idealna na prezent dla obcokrajowców odwiedzających Łódź!

AutorAnna Wojciechowska
ISBN9788393104475
Rok wydaniaRok wydania: 2016, oprawa: twarda
WydawnictwoRegio
Oprawatwarda
Ilość stron125
Cena detaliczna netto30.48
Cena detaliczna brutto32.00
Format23,5x16,5 cm

Napisz recenzję

Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine

Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine