Brak produktów

Wartość produktów: 0,00 zł
Realizuj zamówienie

Produkt dodany do koszyka!

Ilość:
Razem:

Produktów w koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Wartość koszyka:
Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata Zobacz większe

Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata

Autor:  Marta Dymek, Anna Pol
Wydawca: Marginesy



Kliknij i napisz własną opinię >>

46,40 zł


OPŁACONE DO 14:00 ZAMÓWIENIE Z TYM PRODUKTEM WYŚLEMY DO 72 GODZIN.

Nowe, poręczne wydanie superbestsellera!

Zjeździła Wietnam i Tajlandię, zmarzła w Korei, pojechała ucierać pasty curry do Indii, przejechała całe Bałkany, zgrzała się na targowiskach w Maroko i rozpływała się nad świeżym awokado w Kalifornii. Odwiedziła ponad pięćdziesiąt krajów, a kulturę każdego z nich poznawała od kuchni.

Dla Marty Dymek najważniejsze były regionalne przyprawy, tradycyjne śniadania, rytualne obiady, narodowe dania, ulubione słodkości oraz to, jak wyglądają stragany i targowiska. W każdej podróży spisywała przepisy, notowała najciekawsze połączenia oraz spotykała się z tamtejszymi kucharzami, kucharkami i domowymi gospodyniami.

Kuchnia roślinna nie pochodzi z konkretnego kraju ani kontynentu. Od wieków roślinne potrawy można spotkać na każdej szerokości geograficznej, bez względu na temperaturę, klimat i wysokość nad poziomem morza. Wegańskie jest zarówno meksykańskie guacamole, swojski barszcz z uszkami, afrykański gulasz z jarmużu, jak i buraczane curry z cynamonem. Jeśli tylko wie się, gdzie patrzeć, w każdym kraju z łatwością można spotkać mnóstwo roślinnych przepisów, które otwierają oczy na niespotykane dotąd połączenia i pozwalają na nowo odkryć dobrze znane warzywa. Uwierzcie, że zjedzenie bulwy selera po chińsku zmienia kulinarną wyobraźnię raz na zawsze.

Autor Marta Dymek, Anna Pol
ISBN 9788367790857
Rok wydania Rok wydania: 2023, oprawa: twarda
Wydawnictwo Marginesy
Data premiery 2023-06-29
Oprawa twarda
Ilość stron 272
Cena detaliczna netto 66.57
Cena detaliczna brutto 69.90
Format 210x165 mm

Napisz recenzję

Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata

Nowa Jadłonomia. Roślinne przepisy z całego świata