Brak produktów
Książka zawiera ponad 100 sprawdzonych przepisów na wina wyrabiane tradycyjnymi metodami w domowym zaciszu. Wśród nich receptury na wina z owoców uprawianych w ogrodzie (jabłka, gruszki, wiśnie, porzeczki morele), a także z owoców leśnych i dziko rosnących, suszonych oraz mieszane. Ciekawym uzupełnieniem są receptury bazujące na miodzie, a także oryginalne ponadstuletnie przepisy z dawnych ksiąg kucharskich. W części wstępnej autor opisuje warsztat winiarza naczynia i sprzęty potrzebne do wyrobu wina, warunki, w jakich należy wyrabiać wino oraz kolejne etapy od zbioru owoców, przez nastawianie po butelkowanie i sezonowanie.
| Autor | Łukasz Fiedoruk |
| ISBN | 9788383481937 |
| Rok wydania | Rok wydania: 2024, oprawa: twarda |
| Wydawnictwo | SBM |
| Data premiery | 2024-02-07 |
| Oprawa | twarda |
| Ilość stron | 192 |
| Cena detaliczna netto | 47.57 |
| Cena detaliczna brutto | 49.95 |