Brak produktów
Kiedym został kucharzem w mojej młodości, nie
roiłem sobie, że przyjdzie mi kiedyś napisać książkę
kucharską. Wiek i doświadczenie ośmielają. Opuściłem
Warszawę, zwiedziłem nadreńskie prowincye,
Paryż, pracowałem tam dwa lata w moim zawodzie,
a zebrawszy zasiłek na drogę, puściłem się do Londynu, gdzie poznałem znakomity porządek w kuchniach
i siłę potraw angielskich,odpowiednią klimatowi
i powołaniu m arynarskiem u narodu. Cztery
więc poznałem kuchnie: polską, niemiecką, francuską
i angielską. Korzystałem z tej znajomości i siłę
jednych ze smakiem drugich starałem się pogodzić i zastosować do naszego klimatu.
| Autor | praca zbiorowa |
| ISBN | 9788382980981 |
| Rok wydania | Rok wydania: 2024, oprawa: twarda |
| Wydawnictwo | ASTRUM |
| Data premiery | 2024-09-11 |
| Oprawa | twarda |
| Ilość stron | 0 |
| Cena detaliczna netto | 171.43 |
| Cena detaliczna brutto | 180.00 |
| Format | 297x210 mm |