Brak produktów
Łatwe do przygotowania, pyszne i w 100% roślinne chińskie przepisy na sosy, pierożki, makarony, desery i wiele innych dań.
Książka oferuje różnorodne przepisy inspirowane dzieciństwem Yang Liu oraz bogatą historią kuchni roślinnej w Chinach. Znajdziesz w niej wegańskie wersje klasycznych dań, takich jak Kung pao z boczniakami mikołajkowymi, makaron zha jiang czy herbata mleczna z Hongkongu.
Każdy przepis zawiera praktyczne wskazówki, które pomogą ci opanować tradycyjne techniki gotowania, zgłębić różnorodny świat tofu oraz odpowiednio sezonować wok. Wegańska kuchnia chińska to wspaniała refleksja na temat związku jedzenia z pamięcią, miejscem, rodziną oraz jego wpływu na kulturę.
Autorki książki Yang Liu i Katharina Pinczolits stworzyły popularnego bloga kulinarnego @littlericenodle.
| Autor | Yang Liu |
| ISBN | 9788383820057 |
| Rok wydania | Rok wydania: 2024, oprawa: twarda |
| Wydawnictwo | Czarna Owca |
| Data premiery | 2024-11-27 |
| Oprawa | twarda |
| Ilość stron | 224 |
| Cena detaliczna netto | 85.70 |
| Cena detaliczna brutto | 89.99 |
| Format | 250x190 mm |