Brak produktów
Doświadczony barman dzieli się swoją pasją i wiedzą o tworzeniu klasycznych drinków.
Jakich składników użyć? Jak samodzielnie zrobić syrop owocowy i ziołowy? Jakie techniki barmańskie zastosować, by koktajl zaskoczył gości smakiem?
Odpowiedź na te i inne pytania znajdziecie pośród 75 sprawdzonych przepisów na klasyczne drinki na bazie koniaku, brandy, ginu, tequili, rumu, whisky, wódki i innych alkoholi.
Autor oprowadza po świecie koktajli z dużą finezją i nie organiczna się wyłącznie do prostych opisów receptur: zachęca do puszczenia wodzy fantazji i tworzenia wariantów klasycznych koktajli, a starannie opracowane przepisy wzbogaca podaną z humorem kroplą historii i łykiem porad, wprowadzającym w tajniki modyfikowania koktajli. W szaleństwie musi być w końcu metoda!
Nieważne, czy jesteś koktajlowym amatorem czy początkującym barmanem poszukującym solidnych podstaw - ta książka jest właśnie dla ciebie.
Mateusz Bala ma kilkunastoletnie doświadczenie w branży barmańskiej: miksuje, szkoli barmanów i udziela konsultacji przy tworzeniu barów. Rywalizował z najlepszymi barmanami z całej Polski w konkursach koktajlowych, plasując się na podium siedem razy. Twórca internetowego projektu "Z pamiętniczka barmana" poświęconego tworzeniu koktajli.
| Autor | Mateusz Bala |
| ISBN | 9788384001103 |
| Rok wydania | Rok wydania: 2025, oprawa: twarda |
| Wydawnictwo | RM |
| Data premiery | 2025-11-12 |
| Oprawa | twarda |
| Ilość stron | 192 |
| Cena detaliczna netto | 66.66 |
| Cena detaliczna brutto | 69.99 |
| Format | 235x164 mm |