Brak produktów
Odliczanie, odmierzanie, ważenie - bez tych czynności trudno wyobrazić sobie jakiekolwiek działania w kuchni. Nawet geniusz kulinarny nie poradziłby sobie z przyrządzeniem jakiejkolwiek potrawy, gdyby stosował wyłącznie metodę "na oko". Na szczęście przepisy, z których korzystamy, zawierają precyzyjne wskazówki dotyczące ilości poszczególnych składników potrawy. I tu nierzadko zaczyna się kłopot: jedne receptury podają wielkości w łyżkach i szklankach, inne w litrach, jeszcze inne w kilogramach... Uciążliwości pojawiają się również, gdy korzystamy z oryginalnych przepisów krajów stosujących inne jednostki, a także kiedy sięgamy po tradycyjne receptury z dawnych książek kucharskich. Na szczęście jest rozwiązanie. Dzięki przejrzystym tabelom zawartym w tej broszurze przeliczanie jednostek w kuchni okaże się dziecinnie proste.
| Autor | Iwona Czarkowska |
| ISBN | 9788382744644 |
| Rok wydania | Rok wydania: 2025, oprawa: broszurowa |
| Wydawnictwo | Dragon |
| Data premiery | 2025-10-22 |
| Oprawa | broszurowa |
| Ilość stron | 32 |
| Cena detaliczna netto | 10.19 |
| Cena detaliczna brutto | 10.70 |
| Format | 210x135 mm |
| Seria | Dobra kuchnia |