Brak produktów

Wartość produktów: 0,00 zł
Realizuj zamówienie

Produkt dodany do koszyka!

Ilość:
Razem:

Produktów w koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Wartość koszyka:
Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka Zobacz większe

Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka

Autor:  Helena Ciborowska, Artur Ciborowski
Wydawca: PZWL



Kliknij i napisz własną opinię >>

218,74 zł


OPŁACONE DO 14:00 ZAMÓWIENIE Z TYM PRODUKTEM WYŚLEMY DO 72 GODZIN.

Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka to już piąte wydanie cenionego przez studentów i adeptów dietetyki podręcznika.

Zawiera aktualną wiedzę o żywieniu człowieka zarówno zdrowego, jak i chorego, w różnych grupach wiekowych i stanach fizjologicznych, zwracający uwagę na ważne problemy współczesnej dietetyki.

W książce omówiono podstawy żywienia człowieka - od znaczenia składników odżywczych przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych. Przedstawiono aktualną klasyfikację diet z ich szczegółową charakterystyką, wadami i zaletami tych diet, a także współczesne możliwości zastosowania ich u pacjenta.

Omówiono również zasady żywienia w wybranych stanach patologicznych, pacjentów chorych neurologicznie, kardiologicznie, pacjentów z chorobami metabolicznymi, pacjentów po zabiegach chirurgicznych, czy pacjentów chorujących onkologicznie. Publikacja zawiera również aktualną wiedzę dotyczącą żywienia dzieci i młodzieży, zaburzeń odżywiania w różnych grupach wiekowych w różnych sytuacjach klinicznych.

Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania dietetyki, został całkowicie zaktualizowany i wzbogacony w nowe treści dotyczące nowoczesnych zasad żywienia człowieka zdrowego i chorego.

Autor Helena Ciborowska, Artur Ciborowski
ISBN 9788320064803
Rok wydania Rok wydania: 2021, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo PZWL
Data premiery 2021-09-27
Oprawa broszurowa
Ilość stron 720
Cena detaliczna netto 165.71
Cena detaliczna brutto 174.00
Format 166x242 mm

Napisz recenzję

Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka

Dietetyka. Żywienie zdrowego i chorego człowieka