Brak produktów
Publikacja w sposób kompleksowy porusza tematykę aktualnego spojrzenia na rolę diety w zdrowiu skóry. Zawarte w niej informacje zostały oparte na najnowszych badaniach naukowych oraz praktycznym doświadczeniu specjalistów w dziedzinie dermatologii oraz żywienia. Książka prowadzi czytelnika od podstawowej wiedzy na temat wpływu diety na dobrostan skóry i procesy jej starzenia, poprzez omówienie wybranych chorób skórnych, w których może ona wspierać proces leczenia aż do wskazówek dotyczących wsparcia psychologicznego w tych schorzeniach. Autorzy analizują również wpływ żywienia na procesy patologiczne w skórze oraz mechanizmy immunologiczne, które odgrywają kluczową rolę w rozwoju chorób dermatologicznych. Dzięki tej książce specjaliści będą mieli możliwość lepszego zrozumienia wpływu diety na zdrowie tego największego widocznego dla otoczenia organu ciała człowieka oraz wykorzystania zdobytej wiedzy w praktyce klinicznej.
Publikację dedykujemy wszystkim zajmującym się żywieniem i dietetyką, specjalistom z zakresu ochrony zdrowia, lekarzom, pielęgniarkom i kosmetologom. Może też stanowić ciekawe źródło informacji dla studentów różnych kierunków związanych z dietetyką, żywieniem człowieka czy medycyną i naukami o zdrowiu, oraz pacjentom - tak aby znaleźli wstępne wskazówki do zmiany diety i wspomożenia procesu leczenia swojej choroby.
| Autor | Aneta Czerwonogrodzka-Senczyna, Anna Zalewska-Jan |
| ISBN | 9788301234522 |
| Rok wydania | Rok wydania: 2024, oprawa: broszurowa |
| Wydawnictwo | PZWL |
| Data premiery | 2024-03-27 |
| Oprawa | broszurowa |
| Ilość stron | 260 |
| Cena detaliczna netto | 94.29 |
| Cena detaliczna brutto | 99.00 |
| Format | 205x148 mm |