Brak produktów
"Efektywne zarządzanie żywnością. Zapobieganie marnowaniu i techniki utrwalania dla zrównoważonego spożycia" to publikacja, która w sposób syntetyczny przedstawia zagadnienia z zakresu utrwalania i przechowywania żywności w aspekcie ograniczenia marnowania żywności:
Skala marnowania żywnościKonsekwencje marnowania żywnościPrzeciwdziałanie zjawisku marnowania żywnościPodstawowe i nowoczesne metody utrwalania żywnościCzynniki wpływające na trwałość, stabilność i jakość żywności podczas jej przechowywaniaZmiany w poszczególnych grupach asortymentowych żywności z uwzględnieniem wartości odżywczych podczas przechowywaniaWarunki przechowywania żywności - wskazówki dla konsumentaSposoby ograniczania marnowania żywnościPodręcznik skierowany jest do studentów dietetyki uczelni medycznych i rolniczych oraz instytutów zdrowia publicznego. Dodatkowo może być materiałem wspierającym dla osób kształcących specjalistów w zakresie żywności i żywienia, a także zaangażowanych w przemysł spożywczy i inne powiązane z nim dziedziny.
| Autor | Ewa Michota-Katulska, Magdalena Zegan |
| ISBN | 9788301233907 |
| Rok wydania | Rok wydania: 2024, oprawa: broszurowa |
| Wydawnictwo | PZWL |
| Data premiery | 2024-02-28 |
| Oprawa | broszurowa |
| Ilość stron | 200 |
| Cena detaliczna netto | 75.24 |
| Cena detaliczna brutto | 79.00 |
| Format | 208x150 mm |