Brak produktów

Wartość produktów: 0,00 zł
Realizuj zamówienie

Produkt dodany do koszyka!

Ilość:
Razem:

Produktów w koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Wartość koszyka:
Żywienie człowieka a zdrowie publiczne T.3 Zobacz większe

Żywienie człowieka a zdrowie publiczne T.3

Autor:  Jan Gawęcki
Wydawca: Wydawnictwo Naukowe PWN



Kliknij i napisz własną opinię >>

110,50 zł


OPŁACONE DO 14:00 ZAMÓWIENIE Z TYM PRODUKTEM WYŚLEMY DO 72 GODZIN.

Żywienie człowieka a zdrowie publiczne to trzeci tom wielokrotnie wznawianegopodręcznika akademickiego poświęconego problematyce żywienia człowieka. Pozostałe tomy podręcznika to Żywienie człowieka. Podstawy nauki o żywieniu oraz Żywienie człowieka zdrowego i chorego.

Celem podręcznika, który pierwotnie pojawił się na półkach księgarskich w 2009 roku, a obecnie został zaktualizowany i rozszerzony, jest przedstawienie zagadnień

dotyczących relacji żywienia i zdrowia w taki sposób, aby pomóc Czytelnikowi w:

identyfikowaniu problemów zdrowia publicznego wynikających z nieprawidłowegożywienia na poziomie: lokalnym, regionalnym, krajowym i międzynarodowym;określaniu przyczyn tych problemów;wyborze metod umożliwiających efektywne ich rozwiązywanie.

Książka składa się z 25 rozdziałów zgrupowanych w cztery działy, z których każdy

poprzedzony jest krótkim wprowadzeniem. Omawiają one kolejno: miejsce żywienia

w ochronie zdrowia społeczeństwa z uwzględnieniem aspektów epidemiologicznych, profilaktycznych i genetycznych; czynniki warunkujące sposób żywienia się społeczeństwa (od ekonomicznych, klimatycznych i kulturowych po społeczne i psychologiczne); sposoby racjonalizacji żywienia ludności (od polityki żywieniowej i upowszechniania wiedzy po niekonwencjonalne sposoby żywienia, żywność prozdrowotną i suplementację diety), kończąc na problematyce ochrony konsumentów żywności przed różnego rodzaju zagrożeniami dziś i w przyszłości.

Książka Żywienie człowieka a zdrowie publiczne przeznaczona jest dla studentów uczelni medycznych, przyrodniczych, rolniczych, a także dla żywieniowców, dietetyków i lekarzy.

Autor Jan Gawęcki
ISBN 9788301228637
Rok wydania Rok wydania: 2023, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe PWN
Data premiery 2023-03-17
Oprawa broszurowa
Ilość stron 570
Cena detaliczna netto 99.05
Cena detaliczna brutto 104.00
Format 235x165 mm

Napisz recenzję

Żywienie człowieka a zdrowie publiczne T.3

Żywienie człowieka a zdrowie publiczne T.3