Brak produktów
O ogromnym wsparciu, jakie w leczeniu różnorodnych schorzeń może dać prawidłowa dieta, nie trzeba Czytelników przekonywać. Problem jest tylkow tym, aby stosując się do zaleceń lekarza jeść nie tylko zdrowo, lecz również smacznie. W przekazywanej książce znajdziecie Państwo propozycje posiłków godnych polecenia w przypadku dolegliwości kości i stawów. W książce omówiono zapotrzebowanie organizmu na energię i składniki odżywcze, przedstawiono charakterystykę produktów spożywczych, w tym żywności modyfikowanej genetycznie, ważniejsze choroby układu kostno-stawowego oraz rolę wolnych rodników w ich powstawaniu. Znaczną część książki Autorka poświęca zagadnieniom zasad żywienia w chorobach układu kostnego i w otyłości oraz profilaktyce tych stanów.
| Autor | Zofia Wieczorek-Chełmińska |
| ISBN | 9788320041194 |
| Rok wydania | Rok wydania: 2011, oprawa: broszurowa |
| Wydawnictwo | PZWL |
| Cena detaliczna netto | 89.52 |
| Cena detaliczna brutto | 94.00 |