Brak produktów

Wartość produktów: 0,00 zł
Realizuj zamówienie

Produkt dodany do koszyka!

Ilość:
Razem:

Produktów w koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Wartość koszyka:
Zobacz większe

Antyodżywcze i antyzdrowotne...

Autor:  Emiliia Kolarzyk

Kliknij i napisz własną opinię >>

49,56 zł


OPŁACONE DO 14:00 ZAMÓWIENIE Z TYM PRODUKTEM WYŚLEMY DO 72 GODZIN.

Książka zawiera syntetyczną analizę zmieniającego się znaczenia żywności w życiu współczesnego człowieka, zarówno w wymiarze pozytywnym, jak i negatywnym. Podkreśla jej zasadniczą funkcję odżywczą, ale podejmuje też tematykę antropogenizacji żywności. Człowiek bowiem ingeruje we wszystkie etapy powstawania żywności: od pola rolnika do stołu użytkownika. W żywności zatem mogą się znaleźć: obce i naturalne nieodżywcze substancje związane z produkcją i obrotem, związki pochodzące z emisji przemysłowych, środków transportu i obróbki termicznej, a także dodatki do żywności celowo dodane oraz alergeny pokarmowe. Dlatego zasadniczego znaczenia nabiera poruszany w podręczniku problem bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, zarówno w skali krajowej, jak i międzynarodowej.

AutorEmiliia Kolarzyk
ISBN9788323339663
Rok wydaniaRok wydania: 2016, oprawa: broszurowa
WydawnictwoWydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
Oprawabroszurowa
Ilość stron777
Cena detaliczna netto58.09
Cena detaliczna brutto60.99
Format16,5x24 cm

Napisz recenzję

Antyodżywcze i antyzdrowotne...

Antyodżywcze i antyzdrowotne...