Brak produktów
Współczesna kuchnia polska to wynik wielowiekowej tradycji kulinarnej, na którą wpływ miało wiele czynników. Jednym z nich było położenie i wynikający z tego zasób dostępnych, w tej szerokości geograficznej, surowców. Liczne lasy od wieków dostarczały grzybów, jagód, malin i miodu, a żyzne ziemie płodów rolnych, takich jak: zboża, groch, kasze, mięso i mleko. Te i inne dostępne surowce przetwarzane były w kuchni na różne sposoby, a podniebienie dawnych Polaków decydowało o wyborze z dostępneg.
| Autor | praca zbiorowa |
| ISBN | 9788361511267 |
| Rok wydania | Rok wydania: 2014, oprawa: broszurowa |
| Wydawnictwo | Festina |
| Oprawa | broszurowa |
| Ilość stron | 128 |
| Cena detaliczna netto | 40.00 |
| Cena detaliczna brutto | 42.00 |
| Format | 17x24,5 cm |