Brak produktów

Wartość produktów: 0,00 zł
Realizuj zamówienie

Produkt dodany do koszyka!

Ilość:
Razem:

Produktów w koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Wartość koszyka:
Jak to zrobić w kuchni? w. 2017 Zobacz większe

Jak to zrobić w kuchni? w. 2017

Autor:  James Peterson
Wydawca: Vesper



Kliknij i napisz własną opinię >>

30,03 zł


OPŁACONE DO 14:00 ZAMÓWIENIE Z TYM PRODUKTEM WYŚLEMY DO 72 GODZIN.

Gotowanie, jak każda inna profesja, opiera się na wielu fortelach. W Jak to zrobić w kuchni? opisuję swoje spostrzeżenia, sposoby na skrócenie czasu wykonywania kuchennych czynności i sekrety, które poznałem w ciągu czterdziestu lat spędzonych w kuchni. Starałem się przekazać tu wiedzę, którą nabyłem, prowadząc zajęcia dla studentów (a oni są w stanie popełnić każdy możliwy błąd) lub poznałem przez przypadek (podczas pracy w restauracjach, gdzie w podbramkowych sytuacjach po prostu trzeba szybko myśleć), albo też powoli uczyłem się, doskonaląc powtarzane latami techniki (w niektórych przypadkach działo się to dzień po dniu i rok po roku).
Ta zwięzła, ale bogata w treść książka jest podzielona na podstawowe działy, wypełnione podpowiedziami, jak pracować wydajniej. Można tu znaleźć pozornie oczywiste sugestie takie jak zakup fartucha, który łatwo zawiązać i rozwiązać ale i mnóstwo zaskakujących rad, na przykład dlaczego można wyrzucić garnek z podwójnym dnem i ruszt do mięsa. Jednak większa część tej książki poświęcona jest odpowiedziom na wszystkie te pytania, które złożyły się na jej tytuł począwszy od tego, jak nie spalić masła, jak panierować kotlety i przechowywać świeże zioła, aż po zagadnienie, kiedy powinno się zastosować wysoką temperaturę, a kiedy niską.

AutorJames Peterson
ISBN9788377312728
Rok wydaniaRok wydania: 2017, oprawa: twarda
WydawnictwoVesper
Oprawatwarda
Ilość stron432
Cena detaliczna netto38.00
Cena detaliczna brutto39.90
Format17x22,5 cm

Napisz recenzję

Jak to zrobić w kuchni? w. 2017

Jak to zrobić w kuchni? w. 2017