Brak produktów

Wartość produktów: 0,00 zł
Realizuj zamówienie

Produkt dodany do koszyka!

Ilość:
Razem:

Produktów w koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Wartość koszyka:
Kuchnia Ducha Gór, czyli smaki Karkonoszy Zobacz większe

Kuchnia Ducha Gór, czyli smaki Karkonoszy

Autor:  Piotr Gryszel, Emil Mendyk, Przemysław Wiater
Wydawca: Ad Rem



Kliknij i napisz własną opinię >>

54,60 zł


OPŁACONE DO 14:00 ZAMÓWIENIE Z TYM PRODUKTEM WYŚLEMY DO 72 GODZIN.

Góry Olbrzymie, gdyż taką właśnie nazwę nosiły Karkonosze i Góry Izerskie do początków XIX wieku traktowane jako jedno pasmo, mają w sobie coś z bigosu.
Wszystko jest w nich wymieszane: wpływy gospodarcze, kulturowe i polityczne dziś po śląskiej stronie polskie, a niegdyś: czeskie, piastowskie, znowu czeskie, austriackie, pruskie i niemieckie. Karkonosze i Góry Izerskie stanowią ostoję Ducha Gór, gdzie jawa miesza się ze snem, a rzeczywistość z baśnią.
Są jednym z najpóźniej poznanych europejskich regionów. Tajemnicze i pociągające. Aromatyczne jak długo warzony bigos.
Odzwierciedleniem ich poplątanych dziejów jest regionalna kuchnia legendarnego władcy tej krainy Ducha Gór.

AutorPiotr Gryszel, Emil Mendyk, Przemysław Wiater
ISBN9788366458512
Rok wydaniaRok wydania: 2021, oprawa: twarda
WydawnictwoAd Rem
Oprawatwarda
Ilość stron320
Cena detaliczna netto69.33
Cena detaliczna brutto72.80
Format200x170 mm

Napisz recenzję

Kuchnia Ducha Gór, czyli smaki Karkonoszy

Kuchnia Ducha Gór, czyli smaki Karkonoszy