Brak produktów
Dlaczego w Japonii owce są na diecie szparagowej, a łososie jedzą skórki z winogron?
Tomasz Cegielski, wieloletni mieszkaniec Tokio, zabiera nas w podróż pełną smaków i zapachów! Odkrywa przed nami tajniki japońskiej gastronomii, pokazuje zarówno tanie knajpki z rmenem, jak i ekskluzywne restauracje z tradycyjnym sushi. Spaceruje wąskimi alejkami pełnymi szyldów, lampionów i miejsc, gdzie stołują się okoliczni mieszkańcy. Wpada do yakiniku-ya, gdzie można samodzielnie przygotować na grillu japońską wołowinę wagy oraz inne specjały. A to tylko początek!
Z tej książki dowiesz się m.in:
Czy wołowina Kbe to rzeczywiście najlepsze czerwone mięso w Japonii?
Co, gdzie i jak zamówić oraz ile to kosztuje?
Która potrawa jest bardziej śmiercionośna od fugu?
Czym się różni tempura od furai?
Czy najlepsze sushi znajdziemy w najdroższych restauracjach?
Co zjeść w Tokio, Osace czy Sapporo?
| Autor | Tomasz Cegielski |
| ISBN | 9788383174914 |
| Rok wydania | Rok wydania: 2025, oprawa: broszurowa |
| Wydawnictwo | Pascal |
| Data premiery | 2025-06-04 |
| Oprawa | broszurowa |
| Ilość stron | 352 |
| Cena detaliczna netto | 71.42 |
| Cena detaliczna brutto | 74.99 |
| Format | 215x158 mm |