Brak produktów
Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni.
Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.
| Autor | Magdalena Tomaszewska-Bolałek |
| ISBN | 9788365520531 |
| Rok wydania | Rok wydania: 2021, oprawa: broszurowa |
| Wydawnictwo | Hanami |
| Oprawa | broszurowa |
| Ilość stron | 240 |
| Cena detaliczna netto | 60.95 |
| Cena detaliczna brutto | 64.00 |
| Format | 235x165x17 mm |