Brak produktów

Wartość produktów: 0,00 zł
Realizuj zamówienie

Produkt dodany do koszyka!

Ilość:
Razem:

Produktów w koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Wartość koszyka:
Tradycje kulinarne Szwecji Zobacz większe

Tradycje kulinarne Szwecji

Autor:  Magdalena Tomaszewska-Bolałek
Wydawca: Hanami



Kliknij i napisz własną opinię >>

56,00 zł


OPŁACONE DO 14:00 ZAMÓWIENIE Z TYM PRODUKTEM WYŚLEMY DO 72 GODZIN.

Pachnące cynamonowe bułeczki serwowane do kawy, krągłe soczyste klopsiki czy śledzie na sto różnych sposobów to tylko przykładowe dania kuchni szwedzkiej. Skandynawska kultura kulinarna to również opowieść o tym, co jedli wikingowie, ukryta między wersami sag o bogach i bohaterach, wyprawa Karola Linneusza do Laponii czy anegdota o słodkich wypiekach, które zabiły szwedzkiego króla. To również historia produktów i ludzi, którzy mieli wkład w powstawanie współczesnej kuchni.
Tradycje kulinarne Szwecji to kolejna książka poświęcona nordyckiej kulturze kulinarnej autorstwa Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek kulturoznawcy, dziennikarki i zdobywczyni wielu światowych nagród.

Autor Magdalena Tomaszewska-Bolałek
ISBN 9788365520531
Rok wydania Rok wydania: 2021, oprawa: broszurowa
Wydawnictwo Hanami
Oprawa broszurowa
Ilość stron 240
Cena detaliczna netto 60.95
Cena detaliczna brutto 64.00
Format 235x165x17 mm

Napisz recenzję

Tradycje kulinarne Szwecji

Tradycje kulinarne Szwecji