--
Marzysz o zaspokojeniu apetytu na małe co nieco bez wyrzutów sumienia? Szukasz przepisów na pyszne i pełne aromatu klasyczne wypieki, ale przygotowane z naturalnych składników? Jeśli tak, ta...
--
To książka dla wszystkich tych, którzy chcą wrócić do formy i zachować dobre zdrowie.Jak bardzo odżywianie wpływa na nasze samopoczucie psychofizyczne? O wiele bardziej niż sądzimy.Odżywiać się...
--
Coś wspaniałego! - Nigella Lawson "Zielona uczta: wiosna, lato" to nowy zbiór apetycznych przepisów w duchu bestsellerowej książki "Jedz. Mała księga szybkich dań" Nigela Slatera. Ponad 110...
--
Wiele milionów osób zmaga się ze skutkami nieprawidłowego żywienia. Najczęściej chodzi o masę ciała, ale problem jest o wiele szerszy - źle odżywiony organizm choruje, układ odpornościowy działa...
--
Czy poważny sportowiec może nie jeść mięsa?W 1956 roku podczas igrzysk olimpijskich w Melbourne australijski pływak Murray Rose zdobył trzy złote medale. Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby...
--
Książka jest podzielona na cztery części. Opisane zostały w niej propozycje napojów na bazie owoców, napojów owocowowarzywnych, takich, które zawierają wyłącznie jarzyny oraz napoje bazujące na...
--
Sto tradycyjnych polskich potraw w wersji wegańskiej roślinnie, prosto, szybko i zdrowo!Chcecie zrezygnować z produktów zwierzęcych, ale nie wyobrażacie sobie niedzielnego obiadu bez rosołu i...
--
Książka kulinarna z najlepszymi przepisami na pyszne ciasta i ciasteczka, przepisami na te słodkości, które pamiętamy z dzieciństwa i z chęcią odtworzyłybyśmy w naszej kuchni. To przepisy, po które...
--
Dżemy czy korniszony ze sklepu nie dorównują smakiem tym przygotowywanym przez nasze babcie. Proponujemy naszym Czytelnikom poradnik zawierający prawie 100 przepisów na pikle, sałatki, marynaty,...
--
Kochamy ziemniaki i zjadamy ich naprawdę dużo. To bez wątpienia najbardziej popularne warzywo na polskim stole. Nie warto jednak ograniczać się jedynie do puree podawanego na obiad razem ze...
--
Wielki owocowy sezon trwa! I nigdy się nie skończy. Na naszych stołach pojawiać się będą kolejno truskawki, czereśnie, agrest, porzeczki, maliny, morele, wiśnie, gruszki, śliwki, jabłka... Uff ! Te...
--
Niedzielne obiady to wspaniała okazja do spotkania w gronie rodziny lub przyjaciół. Ale cóż zrobić, by nie jeść na okrągło schabowego? Wystarczy skorzystać z naszych przepisów. W tek książce...
--
Gotowały moje babcie, gotują rodzice, gotuję i ja. Uwielbiam sezonową kuchnię, pełną smaków, z których można wyczarować pyszne dania. Pomysł na "Drugie śniadania i lunche" wypłynął z...
--
Do niedawna panowało błędne przekonanie, że nasycone kwasy tłuszczowe mają negatywny wpływ na nasz organizm. Przełomowe badania dr. DiNicolantonio nie tylko udowadniają, że tak nie jest, ale...
--
Co to jest indeks glikemiczny i jak wpływa na kondycję, figurę oraz nastrój? O czym powinien wiedzieć przeciętny zjadacz chleba, a także kasz, makaronów i innych produktów, których głównym...
--
Książka zabiera czytelnika w podróż po japońskich porach roku - ich charakterystycznych potrawach, zwyczajach, świętach. Każdej porze roku towarzyszą przepisy na japońskie dania, które są łatwe do...
--
W tej książce autorytet w dziedzinie diety ketogenicznej zdradzi Ci zasady nowej cyklicznej diety ketogenicznej. Dowiesz się, ile wolno lub powinno się jeść, stosując zasady tej diety. Dobierzesz...
--
Są małe, pożywne, pełne energii, po prostu doskonałe! Świeże, suszone, zmielone na mąkę, jako makarony, pieczywo, oleje i napoje: zboża i rośliny strączkowe oraz nasiona są w stanie wyżywić nas w...
--
Dieta dr Ewy Dąbrowskiej w nowej odsłonie wersji płynnej!Soki, koktajle, zupy są nieodłącznym elementem twojego menu? Niezastąpiona dieta dr Ewy Dąbrowskiej powraca w postaci płynnej! To wyjątkowo...
--
Z naszego poradnika dowiesz się jak powstaje miód, jakie są jego właściwości i rodzaje. Podpowiadamy jak założyć pasiekę we własnym ogrodzie. Prezentujemy krótki rys historyczny pszczelarstwa. I...
--
Zioła i rośliny nie tylko zapewniają cień i poprawiają nastrój swoimi kwiatami i owocami, ale od wieków stosowane są również w przygotowywaniu leków na dolegliwości o różnym stopniu nasilenia. Ta...
--
Jeśli zmagasz się z utratą koncentracji, pamięci, stresem, chcesz poprawić i usprawnić pracę swojego mózgu to Smart Plants jest książką dla ciebie! W swojej przełomowej pozycji Julie Morris odkrywa...
--
Sztuki stosowania kwiatów w kuchni nie traktuje się już jak wiedzy tajemnej.Kuchnia kwiatowa zadowala zmysły smaku i wzroku. Jest także interesującaze względu na właściwości odżywcze.Kwiaty jadalne...
--
Produkty dobrej jakości są dziś dostępne dla wszystkich, a przygotowanie zdrowego posiłku wcale nie musi zabierać dużo czasu i energii. Wystarczy zgromadzić pewną wiedzę i rozwinąć kreatywność....
--
Tajniki suszenia żywności to praktyczny przewodnik, dzięki któremu krok po kroku nauczysz się wyczarowywać pyszne, pożywne smakołyki z łatwo psujących się owoców, warzyw, mięs czy ziół. Odkryjesz...
--
Współczesne społeczeństwa krajów zachodnichdramatycznie przybierają na wadze. Dotyczy to zarównoosób dorosłych, jak i nastolatków czy nawet małychdzieci. Wraz z dodatkowymi kilogramami...
--
Nigel to cholerny geniusz! - Jamie Oliver Gdy zaczyna się jesień, mamy chęć na coś, co nas nasyci i doda nam sił do wyjścia na chłód i deszcz. Zielona uczta: jesień, zima to ponad 100 przepisów...
--
Zastanawiasz się, czy Twój wieczorny posiłek aby Ci nie szkodzi? Boisz się zbytnio przytyć, dlatego odmawiasz sobie kolacji? To stereotypy, spożywanie odpowiednio skomponowanego posiłku, z właściwą...
--
Z owsianką nie ma nudy. Możesz przygotować ją w wersji wytrawnej lub na słodko. A to dopiero początek dostępnych możliwości. Pomidor, szpinak, kurkuma, owoce kaki, kawa albo po prostu maliny Edyta...
--
W tej książce Czytelnik znajdzie odpowiedzi na poniższe pytania, jak też na wiele innych.Dlaczego Rzymianie uważali jajo za miniaturkę wszechświata?W jaki sposób ziemniaki ocaliły Europejczyków od...
--
Jeśli jesteście ciekawi, czy fikcyjna potrawa ze sztuki teatralnej może pojawić się na stole, co to jest awokadowa ręka, którego składnika Vclav Havel mógł litrami dodawać do każdego dania, o...
--
Piotr Henschke zachęca nas, aby gotowanie traktować, jako medytację, a co za tym idzie, włożyć w to swoje serce. W kuchni może panować gwar lub cisza, możesz słuchać jazzu, rocka lub mantr. Jeśli...
--
Ludzki mózg jest fascynującym narzędziem. Jego miliardy neuronów mogą tworzyć dziesiątki tysięcy połączeń. Dla naszego dobrego samopoczucia, naszej równowagi psychicznej i wydajności intelektualnej...
--
Książka Przepisy Gospodyni to ponad 60 lat kulinarnych doświadczeń zamkniętych w pięknej oprawie.W publikacji prezentujemy wybrane, unikatowe przepisy pochodzące z czasopisma Gospodyni z lat...
--
Nowa edycja książki Henryka Dębskiego, której pierwsze wydanie ukazało się w 1989 roku.Obowiązkowa pozycja w biblioteczce każdego smakosza i miłośnika dań z dziczyzny a także wszystkich tych,...
--
Roślinna kuchnia to bez cienia wątpliwości przyszłość. Od kilku lat obserwuję ten rosnący trend i z przyjemnością tworzę kolejne wegańskie przepisy, które pomagają redukować ilość produktów...