--
Świąteczna magia Hogwartu w twoim domuOficjalna książka kucharska pełna przepisów godnych uczty w Wielkiej Sali!Ta ekskluzywna książka kucharska to prawdziwa gratka dla smakoszy - znajdziesz w niej...
--
Ucztuj jak Daenerys, Rhaenyra, John Snowczy Ned Stark!Doświadczone szefowe kuchni i wielbicielki Westeros w jednym opracowały 77 przepisów (w tym również na dania wegetariańskie i bezglutenowe),...
--
Poznaj lepiej kuchnię japońską. Dzięki książce "Tradycje kulinarne Japonii" poznasz sekrety i historię smacznych dań prosto z Kraju Kwitnącej Wiśni. "Tradycje kulinarne Japonii"...
--
Odkryj magię filmów Ghibli i smaki kuchni japońskiej dzięki przepisom inspirowanym największymi dziełami legendarnego studia animacji.Filmy Studia Ghibli poruszają i wzruszają tematyką - mówią o...
--
Któż z nas z nutką rozrzewnienia nie wspomina koloru wspaniałych babcinych konfitur z wiśni czy zapachu jej soku z malin? Niby nic, a pamięta się o nich przez całe życie. Nie ulega wątpliwości, że...
--
Medica. Co jeść przy chorobach serca.Przepisy zawarte w tej książce czerpią z bogactwa i mądrości tradycyjnej kuchni polskiej oraz kuchni europejskich, zwłaszcza śródziemnomorskich.Zostały ułożone...
--
Medica. Co jeść przy chorobach serca.Przepisy zawarte w tej książce czerpią z bogactwa i mądrości tradycyjnej kuchni polskiej oraz kuchni europejskich, zwłaszcza śródziemnomorskich.Zostały ułożone...
--
Medica. Co jeść przy chorobach serca.Przepisy zawarte w tej książce czerpią z bogactwa i mądrości tradycyjnej kuchni polskiej oraz kuchni europejskich, zwłaszcza śródziemnomorskich.Zostały ułożone...
--
W Polsce nalewki były robione od wieków, a sekrety receptur przekazywano z pokolenia na pokolenie. Ostatnio znów rośnie ich popularność - w dużej mierze są to domowe rarytasy, które niegdyś były...
--
Pierwszy zapis na temat drinków można znaleźć w angielskiej książce kucharskiej z XVI wieku. Receptura przewidywała dodanie do whisky mięty pieprzowej, a drink nazwano julep. Sto lat później znana...
--
Gotowanie na parze nie jest chwilową modą, lecz wypróbowaną i różnorodną metoda przyrządzania posiłków. W porównaniu z tradycyjnymi sposobami umożliwia ona łatwe przygotowanie zdrowszych dań, które...
--
Co dzisiaj na obiad? Kto z nas nie zastanawia się nad tym każdego dnia.Co ugotować, gdy nie mamy czasu. Co ugotować, gdy niespodziewanie wpadają goście. Co ugotować, by nie było nudno, a...
--
Proste i przemyślane przepisy, które pomagają na nowo połączyć się z naturą i rytmem pór roku.Julius Roberts, kucharz i farmer (pierwsze pokolenie rolników w rodzinie), dzieli się sielskimi...
--
Jak gotować, aby potrawy były zdrowe, mniej kaloryczne, ale nadal smaczne?Ważne są przede wszystkim produkty - świeże, lokalne i sezonowe. Gotując z tą książką, nie będziesz mieć problemu z...
--
Dieta Funkcjonalna Lecha Tkaczyka (DFLT) wprowadza zupełnie nowatorski sposób odżywiania. Opiera się na dodawaniu do zwyczajnych (ale przygotowanych zgodnie z zasadami racjonalnego żywienia)...
--
Sposób, w jaki się odżywiamy, ma ogromny wpływ na nasz organizm. Dotyczy to także układu odpornościowego. Nieprawidłowo dobrane składniki odżywcze, nieodpowiedni sposób przyrządzania potraw lub...
--
Książka doświadczonej dietetyczki zawiera sprawdzone przepisy na smaczne i łatwe do przygotowania potrawy, uwzględniające zapotrzebowanie organizmu na składniki odżywcze, witaminy i minerały....
--
Poradnik kulinarny zawierający łatwe przepisy na zdrowe i smaczne potrawy z owocami egzotycznymi, a także informacje o pochodzeniu, zaletach i sposobach jedzenia m.in. mango, karamboli, liczi, fig,...
--
Ramen krok po kroku to blisko 100 przepisów na jedno z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej - od bazowych, najprostszych, po złożone i finezyjne. Ta książka kucharska po brzegi wypełniona jest...
--
Chcesz schudnąć zdrowo, bez głodówek i ciągłego myślenia o jedzeniu? Zmagasz się z insulinoopornością, napadami głodu i skokami cukru? A może stosujesz leki z grupy GLP-1 i szukasz sposobu, by...
--
Książka autorów bestsellera wydanego przez The Sunday Times - "Przyrządzanie potraw we frytkownicy beztłuszczowej" - zawiera wiele łatwych i praktycznych przepisów dla każdego niezależnie...
--
AIR FRYER CZY BLASZKA?Nieważne, co wybierzesz - będzie pysznie, szybko i zdrowo!Malwina Bareła, autorka bestsellerowych Lunchboxów, wraca z nową książką. Poznaj 100 przepisów na dania w formie....
--
Ta książka to zaproszenie do stołu, przy którym królują smak, prostota i radość wspólnego jedzenia. Zebrane przepisy są częścią mojego życia, którą chcę się z Wami podzielić.Znajdziecie tu 100...
--
Jeśli marzysz o osiągnięciu szczupłej sylwetki bez ciągłego liczenia kalorii, eliminowania z diety kolejnych produktów i wylewania siódmych potów na bieżni, w tej książce znajdziesz dokładnie to,...
--
Poznaj właściwości lecznicze najpopularniejszych warzyw, a także ich zastosowanie w kuchni i kosmetyce. Znajdziesz tu również informacje na temat tego, jak wzmocnić odporność organizmu, jak zdrowo...
--
Duńska kultura kulinarna to nie tylko gwiazdki Michelin i menu degustacyjne. To również kraina chleba żytniego, słodkich wypieków pachnących marcepanem i orzechami oraz najróżnorodniejszych...
--
To niezastąpiony przewodnik dla każdego, kto chce czerpać pełnię zdrowia z roślinnych źródeł białka. Poznaj praktyczne sposoby na ułożenie sycącego jadłospisu bez produktów odzwierzęcych, naucz się...
--
Zapierające dech fiordy i piękno przyrody, a jednocześnie trudne warunki geograficzne. Norwegia to kraj, którego mieszkańcy przez lata pokonując wszelkie trudności i wspierając się wzajemnie,...
--
Kuchnia tajska kojarzy się nam z egzotyką. Zwłaszcza, że zgłębiając jej tajniki można się dowiedzieć, jak smakują mrówki, koniki polne czy szarańcza!Tajska sztuka kulinarna uznawana jest za jedną z...
--
Polska kuchnia słynie ze wspaniałych przetworów owocowych oraz warzywnych. Do naszej tradycji należy wytwarzanie niepowtarzalnych w smaku dżemów, konfitur, galaretek, marmolad oraz kiszonek...
--
Chcesz pozbyć się glutenu ze swojej diety? Nieważne, czy z konieczności, czy z wyboru. Z nami przejdziesz ten proces spokojnie, krok po kroku. To nie będzie trudne, a twoje menu wzbogaci się o...
--
Domowe nalewki przez wieki były specjalnością kuchni staropolskiej. Nasi dziadkowie przygotowywali je w wielu odmianach i z różnych składników - świeżych i suszonych owoców, ziół, kwiatów i...
--
Jakie wino wybrać do steków, a co do szparagów, gołąbków, wegeburgera czy okonia?Żyjemy w szczęśliwej epoce powszechnej dostępności win z każdego niemal zakątku globu. Nie inaczej jest z kuchnią -...
--
Książka "Deski pełne smakowitości" to praktyczny przewodnik, który pokaże ci, jak zrobić deskę przekąsek, by zachwycić gości i jednocześnie zadbać o zdrowie. Dzięki przepisom dopasowanym...