Brak produktów
Przepiękna celebracja bogactwa smaków Ameryki. DAVID LEBOVITZ
Od początków swego istnienia Ameryka była prawdziwym tyglem kulturalnym. Przywożąc do Stanów Zjednoczonych swe nadzieje i marzenia, imigranci z całego świata dali tej ziemi niezwykle cenne podarunki: domowe przepisy, które zupełnie przeobraziły amerykańską kuchnię. Czym byłby Południowy Zachód bez pikantnych sosów z chili, Nowy Jork bez słynnych żydowskich delikatesów albo Luizjana bez kreolskich smaków gumbo i jambalayi? Dziś nie wyobrażamy już sobie Ameryki bez pizzy, pad thai, hummusu, hot dogów, sushi i strudla a każde z tych dań zostało przywiezione przez imigrantów. Kultury smaków to kulinarna celebracja wielu grup etnicznych, które przyczyniły się do stworzenia amerykańskiej kultury jedzenia. Od przystawek, przez zupy i sałatki, aż do deserów to książka kucharska pełna i znanych potraw, i zupełnie nowych aromatów, przygotowana przez najlepszych szefów kuchni wywodzących się ze wszystkich kontynentów.
| Autor | Leyla Moushabec, Katarzyna Rózycka |
| ISBN | 9788381107136 |
| Rok wydania | Rok wydania: 2018, oprawa: twarda |
| Wydawnictwo | Sonia Draga |
| Data premiery | 2018-11-21 |
| Oprawa | twarda |
| Ilość stron | 224 |
| Cena detaliczna netto | 47.52 |
| Cena detaliczna brutto | 49.90 |
| Format | 20x25,8 cm |