Brak produktów

Wartość produktów: 0,00 zł
Realizuj zamówienie

Produkt dodany do koszyka!

Ilość:
Razem:

Produktów w koszyku: 0. Jest 1 produkt w Twoim koszyku.

Wartość koszyka:
Kultury smaków Zobacz większe

Kultury smaków

Autor:  Leyla Moushabec, Katarzyna Rózycka
Wydawca: Sonia Draga



Kliknij i napisz własną opinię >>

41,24 zł


OPŁACONE DO 14:00 ZAMÓWIENIE Z TYM PRODUKTEM WYŚLEMY DO 72 GODZIN.

Przepiękna celebracja bogactwa smaków Ameryki. DAVID LEBOVITZ
Od początków swego istnienia Ameryka była prawdziwym tyglem kulturalnym. Przywożąc do Stanów Zjednoczonych swe nadzieje i marzenia, imigranci z całego świata dali tej ziemi niezwykle cenne podarunki: domowe przepisy, które zupełnie przeobraziły amerykańską kuchnię. Czym byłby Południowy Zachód bez pikantnych sosów z chili, Nowy Jork bez słynnych żydowskich delikatesów albo Luizjana bez kreolskich smaków gumbo i jambalayi? Dziś nie wyobrażamy już sobie Ameryki bez pizzy, pad thai, hummusu, hot dogów, sushi i strudla a każde z tych dań zostało przywiezione przez imigrantów. Kultury smaków to kulinarna celebracja wielu grup etnicznych, które przyczyniły się do stworzenia amerykańskiej kultury jedzenia. Od przystawek, przez zupy i sałatki, aż do deserów to książka kucharska pełna i znanych potraw, i zupełnie nowych aromatów, przygotowana przez najlepszych szefów kuchni wywodzących się ze wszystkich kontynentów.

Autor Leyla Moushabec, Katarzyna Rózycka
ISBN 9788381107136
Rok wydania Rok wydania: 2018, oprawa: twarda
Wydawnictwo Sonia Draga
Data premiery 2018-11-21
Oprawa twarda
Ilość stron 224
Cena detaliczna netto 47.52
Cena detaliczna brutto 49.90
Format 20x25,8 cm

Napisz recenzję

Kultury smaków

Kultury smaków