Brak produktów
Drugie wydanie książki Dieta bezglutenowa: co wybrać? zostało napisane przez specjalistów z Instytutu Żywności i Żywienia oraz Instytutu Pomnik Centrum Zdrowia Dziecka. Dostarcza wszechstronnej, aktualnej, ugruntowanej naukowo, ale podanej przystępnie wiedzy o diecie bezglutenowej. Przybliża Czytelnikowi:
właściwości glutenu
zasady układania diety bezglutenowej w świetle zaleceń żywieniowych
wartość odżywczą produktów bezglutenowych
wymagania dotyczące znakowania gotowych produktów bezglutenowych
praktyczne zasady przygotowywania potraw bezglutenowych
aktualne zalecenia do stosowania diety bezglutenowej
Publikację wyróżnia obszerna część tabelaryczna z danymi o wartości energetycznej i zawartości składników odżywczych w produktach naturalnie niezawierających glutenu oraz w produktach bezglutenowych wytworzonych przemysłowo.
Książka powstała z myślą o chorych na celiakię i inne choroby glutenozależne, dietetykach, a także osobach gotujących (zawodowo lub w domu).
| Autor | Krystyna Iwanow, Wojciech Kłys, Hanna Kunachowicz |
| ISBN | 9788320049657 |
| Rok wydania | Rok wydania: 2015, oprawa: broszurowa |
| Wydawnictwo | PZWL |
| Cena detaliczna netto | 89.52 |
| Cena detaliczna brutto | 94.00 |