--
Czy glukoza i insulina w naszym organizmie istnieją tylko po to, by nam szkodzić? Czy to naprawdę węglowodany są winne temu, że tyjemy lub chorujemy? Czy skoki cukru we krwi są rzeczywiście tak...
--
Nowe, poprawione i rozszerzone wydanie bestselerowego poradnika!Tyjesz "z powietrza"? Nie możesz schudnąć, mimo diety i aktywności fizycznej? Czujesz zmęczenie, brak siły i spadek...
--
Książka napisana przez autorkę bloga Zielone Koktajle. Znajdziesz w niej 365 przepisów na kolorowe, pożywne i smaczne koktajle z owoców oraz warzyw. Przekonasz się, że koktajle warto pić...
--
Domowe wyroby z ryb to wyjątkowy przewodnik dla miłośników kuchni, którzy chcą odkryć bogactwo smaków i aromatów rybnych specjałów. Autorzy dzielą się sprawdzonymi przepisami na domowe wędzenie,...
--
Ponad 110 przepisów na słodkie wypieki, ciastka i inne desery od mistrza Yotama Ottolenghiego. Nic nie poprawia nastroju tak skutecznie jak idealny, lekki biszkopt z aromatem przypraw i cytrusów...
--
Bezmięsny schabowy albo roślinny kurczak? O nie! Ta książka udowodni wam, że smaczna kuchnia wegetariańska może bazować na zdrowych, naturalnych składnikach, które nie próbują udawać czegoś, czym...
--
Ateny nie są łatwym kąskiem. Wysyłają chaotyczne wibracje, ale żyją pełnią życia. Potrafią zmęczyć ale i oczarować. "Ateny do zjedzenia" - kolejna książka autorstwa Bartka Kieżuna zabiera...
--
Po sukcesie, jakim okazała się Italia do zjedzenia, Bartek Kieżun wyruszył do Portugalii gnany potrzebą kolejnej opowieści o malowniczych miejscach oraz kuchni niezwykłej w swej...
--
Nowe, rozszerzone wydanie bestsellerowej książki Bartka Kieżuna, znanego w blogosferze jako Krakowski Makaroniarz. "Italia do zjedzenia" została nagrodzona Nagrodą Magellana 2018, za...
--
Bartek Kieżun dociera do odległych zakątków Europy, by przywieźć stamtąd opowieści o Orient Expressie, Konstantynie, intrygujących restauracjach, o których wiedzą tylko wybrani, i najlepszych...
--
Po Włoszech, Portugalii i Stambule nasz naczelny smakosz rusza w podróż po Hiszpanii. Będzie jak zawsze - pięknie, interesująco i smacznie. Wśród anegdot o kraju basków znajdziemy współczesne i...
--
Czy wiesz, dlaczego gujawa jest aż tak popularna na świecie? Jaki owoc ma najwięcej niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania organizmu związków mineralnych? Co można - i bez wątpienia warto! -...
--
Jedna z najsmaczniejszych kuchni świata teraz w twoim domu!Kuchnia tajska jest wysoko ceniona na świecie i słusznie. Ma wiele twarzy, ale niezmiennie wyróżnia ją równowaga smaków, którym...
--
Kuchnia indyjska zachwyca bogactwem smaków, aromatów i kolorów. Wyrusz w kulinarną podróż do Indii, poznaj przepisy na najlepsze dania i przekonaj się, jak łatwo przygotować je w domu!Skosztuj...
--
Wprowadź smaki Korei do swojej kuchni. Nie czuj się obco w koreańskiej restauracji. Czytaj, gotuj i ciesz się smakiem kimchi, ciastek ryżowych, zup i dań głównych, banchanów oraz deserów. Poznaj...
--
Wyjątkowa, stylizowana na starodruk publikacja, kulinarna podróż w przeszłość oparta jest na książce autorstwa Elfriede Rathmann Asu schmeckts derhme (Smacznie, jak niegdyś). To nie tylko zbiór...
--
Ta książka pozwala nam podzielić się z czytelnikami tradycyjną japońską kuchnią. Zawarte w niej przepisy są starannie przygotowane w domu z użyciem lokalnych sezonowych składników. Ten sposób...
--
Podróż do serca tajskiej kuchni100 wspaniałych przepisówZanurz się w tajskiej kuchni i odkryj jej wyjątkowe smaki. Poznaj tradycyjne przepisy zarówno te proste jak i nieco bardziej...
--
Jeśli szukasz sposobu na to, by jeść zdrowiej, nie rezygnującprzy tym z przyjemności, książka Wegańskieinspiracje ze smakiem będzie z pewnością pomocna! Zawieraponad sto pięknie ilustrowanych...
--
Mam cukrzycę! Jak teraz będzie wyglądało moje życie!? Nie ulegajmy panice. Życie cukrzyka nie musi zmienić się nie do poznania, jeśli będzie on prawidłowo leczony, zastosuje się do zaleceń...
--
Ta książka powstała, aby ułatwić ci życie.Nie potrzebujesz piekarnika, żeby zrobić efektowny deser. Ania Lekka, autorka popularnego profilu na Instagramie i TikToku, zdradza tajniki przepisów i...
--
Romantyczne kolacje we dwoje: Romantyczna kolacja we dwoje powinna się zacząć od lekkiej, pobudzającej apetyt przekąski, po której nastąpi wykwintne danie, a zakończy ją deserem z czekolady lub...
--
Książka Przez żołądek do serca, historia chłopaka z podwórka to niezwykła podróż przez smaki, wspomnienia i życiowe wyzwania. Ta książka to coś więcej niż zbiór przepisów to opowieść o pasji,...
--
Choroby wątroby. Dieta i jadłospisy to wyjątkowa książka. Opisaliśmy w niej wszystkie niezbędne informacje dotyczące diety w różnych chorobach wątroby. Jeśli Ciebie lub Twojego bliskiego...
--
Czy jest lepsza randka od takiej, podczas której ktoś ugotuje Ci pyszną kolację...?Chyba tylko taka, po której dostaniesz śniadanie do łóżka.*Daj się uwieść niezwykłym potrawom Testardiego,...
--
Co łączy rozpływające się w ustach patate duchessa i kremową, wyrazistą kartoflankę?Duża ilość ziemniaków? Z pewnością. Ale też mnóstwo serca i miłości! To najważniejsze składniki w kuchni Ewy...
--
Pierwsza pomoc dietetyczna dla insulinoopornych.Jadłospisy na 3 miesiącePonad 200 przepisów, także w wersjach wegańskich i wegetariańskich5 podstawowych produktów w każdym przepisieCzas...
--
Czas przejąć kontrolę nad ilością zjadanego cukru i na trwałe zmienić nawyki żywieniowe.Spośród wszystkich składników odżywczych cukier ma najsilniejszy wpływ na nasze zachowanie. Szukamy go, gdy...
--
Kluski to comfort food - jedzenie, które otula i poprawia nastrój. To ciepłe wspomnienia przywodzące na myśl kuchnię ukochanej babci. To temat równie emocjonujący, co bigos czy sałatka jarzynowa -...
--
Yotam Ottolenghi wraz z zespołem przedstawia książkę kucharską o dodatkach. Znajdziesz w niej przepisy nie tylko na sycące warzywne dania, ale też COś EKSTRA - absolutne bomby smaku - sosy, pikle,...
--
Nic lepiej nie podkreśla rodzinnego charakteru świąt Bożego Narodzenia niż suto zastawiony stół. Przy nim każdy znajdzie swoje miejsce. Na nim każdy znajdzie swoją ulubioną potrawę. Niezależnie od...
--
WSZYSTKO, co musisz wiedzieć o sztuce pieczenia pizzyOd klasycznej Margherity po ekscytujące kompozycje smakowe - znajdziesz tu inspiracje na każdą porę roku i każdą okazję. Wypróbuj ciekawe...
--
Czy można poczuć i zrozumieć smak dawnego Wrocławia? Pisząc przed laty tę książkę, taki miałem zamiar. Zebrać i przywołać dawne kulinaria miasta nad Odrą - specjały stołów codzienne i świąteczne,...
--
Kulinarny Lublin warto mieć na półce w swoim książkowym "jadłospisie" - koniecznie jako danie główne. To kulinarna podróż do lat młodości wielu Czytelników, zwłaszcza tych, którzy dobrze...
--
Imponujące dzieło rica Kaysera - uznanego francuskiego mistrza piekarstwa i założyciela międzynarodowej sieci piekarni Maison Kayser.Eric Kayser, uznany francuski mistrz piekarstwa, dzieli się...